avatar

El passeig d’Euler

Aquesta entrada ha estat escrita by Jaume el divendres, 9 de març de 2007 a les 12:17 i està classificat a bitena, feines, Fotos, Matemàtiques, xeix. Pots seguir els comentaris a través del fil RSS 2.0,

Ja fa gairebé dues setmanes que vaig tornar de Mallorca. Sa meva fillola està cada dia més mona i amb més xerrera (al manco cada vegada controla millor el sons que li surten per la boca). Sa padrina no està tan bé, però ja voldrien molts estar com ella als 92 anys.

Jo pensava que anava a Mallorca de vacances, però en Dani va fer el possible per a que no m’avorrís ;). I no ho dic per la conferència a la que varem anar (i a la que dedicaré un post per lo interessant que va arribar a ser, sopar inclòs), si no perquè a la Societat Balear de Matemàtiques s’estava preparant per sa Fira de la ciència 2007.

Sa cosa hauria anat millor si a la impremta fossin més oberts ;). Jo ja havia acabat el cartell del fons d’estant que SBM-Xeix havia de posar a sa fira, un panell de 6×2.6 metres, però allà on ho havíem de imprimir el PS que tenia preparat no ho varen poder llegir bé; total, un parell (mallorquí) de megas de no res; i l’SVG simplement no sabien com llegir-ho :(. Així que tocava passar a PDF, cosa que a partir d’ara faré sempre, i, a més, fer-ho dividint la imatge en 6 panells (per poder posar-ho be a l’estant). Amb una imatge vectorial d’aquestes dimensions i complexitat, l’ordinador (el den Biel, encara que es casi com el meu) va passar molta pena.

Avui tot això ja ha passat. El panell que, te aquesta pinta, …

Panell Fira de la Ciencia 2007
… al final ha quedat així.
El panell real!
Veure aquesta foto a Xeix.org m’ha alegrat el matí. Dani, enviem sa foto amb la grandària original, per favor!!!!

Tan els comentaris com els pings no estan permesos.

6 comentaris per “El passeig d’Euler”

 1. avatar

  Soc a sa fira, i no he vist al Dani, ara a ‘hora de dinar pujaré al segon pis i me fixaré amb els panells a mem que m’expliquen aquests frikis.
  Sa fia un èxit m’enanten.

  tolita el
 2. avatar

  per cert jaume, que has disenyat tu?

  tolita el
 3. avatar

  Ejem, perifrasejant-me a mi mateix (a sa meva època de professor). Crec que ets prou intel·ligent per a què no t’hagi de respondre a aquesta pregunta.

  Jaume el
 4. avatar

  Hola!
  Per lo que veig ha quedat molt bé això, enhorabona!
  Ja era hora que tornàssis a escriure per aquí. Me sentia un poquet abandonada…
  Ei, m’ha fet gràcia això des “parell (mallorquí)”. És una cosa que per aquí a Catalunya tampoc no ho acaben d’entendre. Dius “un parell” i has d’explicar que un parell no són dos; bé, que sí que són dos, però que també poden ser tres, o quatre, o cinc… Buf, ho troben increíble.

  Cati Santandreu el
 5. avatar

  Inel.ligent jo?
  Recordan ses paraules deb Biel sobre la meva intel.ligència… “no és que s’espavilés, sino que després va venir na Mary i ja no es notava tan…(que no se enterava un prebe)”
  peròjo ‘estim Jaume ja me podries posar alguna coseta cuca

  tolita el
 6. avatar

  Sorry Jaume, he tengut que rellegir això de… “jo ja havia acabat el panell de fons de l’esant…”

  tolita el