avatar

Manifestació a distància

Aquesta entrada ha estat escrita by Jaume el dimecres, 17 de juny de 2009 a les 9:13 i està classificat a Matemàtiques, Neures, xeix. Pots seguir els comentaris a través del fil RSS 2.0,

Ahir, a la nostra ciutat natal (Inca), hi va haver una manifestació en protesta per la gestió municipal. Ara fa una estona he llegit com va anar a diariodemallorca.es i a dbalears.cat.  Com ja és costum a les manifestacions, la policia local i l’organització no estan d’acord amb la xifra de participants (en aquest cas concret, ni tan sols els diaris es posen d’acord 😛 ). Segons l’organització varen ser unes 2000 persones i  segons la policia local unes 500.

Jo, seguint l’exemple de El Manifestómetro i com a expert matemàtic ;), intentaré deixar un poc clar l’assumpte.

Aquestes són fotografies de la concentració al final de la manifestació que he manllevat del facebook d’en Biel Frontera (gracies Biel! :)).

Manifestació a Inca 1 Manifestació a Inca 2

D’aquí podem deduir, usant el Google Planimeter, que l’àrea que ocupaven els participants en aquell moment era d’uns 674 m².

Càlcul de l'àrea de la manifestació.

El cálcul de densitats possibles seria el següent:

 • Per 1 persona per m²: 674 manifestants
 • Per 2 persones per m²: 1348 manifestants
 • Per 3 persones per m²: 2022 manifestants
 • Per 4 persones per m²: 2696 manifestants

De nou, segons les fotografies, en aquell moment hi podia haver entre 2’5 i 3 persones per m² (si algú te millor ull que jo qué me corregeixi 😉 ) . La xifra de manifestants està, per tant, entre els 1685 i 2022. Una xifra considerable si pensam que Inca te uns 28.000 habitants.

Tan els comentaris com els pings no estan permesos.

9 comentaris per “Manifestació a distància”

 1. avatar

  Ostres Jaume, te vas superant!

  Tolita el
 2. avatar

  Olé! Estic orgullosa!

  Malen el
 3. avatar

  Segons amidament de plànols a escala, el cr. de Miquel Duran, sense comptar interseccions amb carrer Major i el de la Pau, te 750m2 de superfície.
  Més a fovor nostre!!!! Bona Feina, Jaume.

  garreta el
 4. avatar

  @Tolita, demà tenc un examen d’alemany i qualsevol excusa és bona per no estudiar :P.

  @Malen, jo també estic orgullós dels inquers. Nomes me sap greu no haver-ho vist en viu :(.

  @Garreta, si te fixes bé amb les mides, veuràs que he fet càlculs de mínims. A les fotos que tenia no es veia del tot bé d’on a on arribava la gent.A més, a les fotos també pareix que hi ha més de 3 persones per m².
  El que queda clar és que, tot i fent un càlcul tirant per baix, la xifra que va donar la policia local és falsa. Pensa que si nomes hi hagués una persona per m², a la foto queda clar que n’hi ha més d’una, ja en serien unes 700.

  Jaume el
 5. avatar

  Vaja, setmana de manifestacions a les nostres contrades… dilluns estava convidada a una a Lloret, que pel que he sentit no va servir de gaire, però la “distància” em va impedir anar-hi i em sap greu 🙁

  Morgen hast du deine Prüfung… Viel Glück!

  Maria el
 6. avatar

  @Maria, si, l’accent de distància ballava al títol. Que passa!? Has de pensar que no soc de lletres i que en casi 4 anys he afegit dos idiomes més a la meva base de dades. El meu cap no dona per més :P!! Sobre tot el dia abans d’un examen d’alemany :S.

  Moltes gracies pels ànims :)!

  P.S.:M’hauries de veure xerrant català amb manlleus anglesos i/o alemanys :P.

  Jaume el
 7. avatar

  Jo no he dit res de cap accent… ho posava entre cometes perquè la “distància” meva és moltíssimes vegades menor que la “distància” vostra… de fet ni me n’havia adonat… 🙁

  Maria el
 8. avatar

  Hehe… Hola, Jaume!

  Jo sí que me n’havia adonat, però ja veig que ho has corregit… (això de l’accent!).

  Doncs me n’alegro que els inquers es moguin i que científics com tu demostrin “que en som molts més dels que ells volen i diuen”.

  Wie war deine Prüfung?

  Viele Grüße

  Raquel el
 9. avatar

  @Maria, idò gracies per posar-ho entre cometes així ho he corregit 😀 !

  @Raquel, la meva ortografia mai ha estat res de l’altre món, que hi farem :P.
  Die Prüfung war sehr gut. Vielen Dank!

  Jaume el