avatar

El 12è dia de Nadal

Aquesta entrada ha estat escrita by Mercè el diumenge, 10 de gener de 2010 a les 21:45 i està classificat a Neures. Pots seguir els comentaris a través del fil RSS 2.0,

El meu cònjuge i jo duim molt de temps junts, però de vegades encara aconsegueix sorprendre’m (jo, en canvi, soc bastant predictible per a ell; a que ja tots sabeu què faig jo, quan tenc soneta?).

Per exemple, l’altre dia, mentre jo repartia les postres a un dinar familiar paellero-festiu, el vaig veure ficar un dit, d’estrangis, al meu bocí de tarta.

Ostres, vaig pensar, sí que li agrada la crema pastelera.

Però tot d’una vaig recordar que era el dia de Reis, i que la tarta era un roscón d’aquests*, i que el que estava fent era amagar una figureta (o el Rei, que porta bona sort, o la mongeta, que en porta de dolenta), que li havia tocat a ell de manera total i absolutament aleatòria. O és que ara direu que mon pare, que va tallar el roscón, va fer trampes? Eh? Eh? Pfff.

Vaig decidir seguir-li el joc: “Oooh, m’ha tocat alguna cosa… és el Rei…, qué bé!” (na Mercè somriu de la manera més sincera que pot, se posa la corona de cartró durant un nanosegon i després li passa a sa mare, que està encantada de dur-la.

Dues mossegades més tard, veig una cosa embolicada en cel·lofan dins la meva part de roscón i comprov que també m’ha tocat a mi la mongeta!

Uuuu.

Això no pot ser res bo.

Hem jugat amb la fortuna.

Se suposa que jo havia de tenir mala sort el 2010, però de manera artificial hem fet que me toqui el símbol de la bona sort. Què vol dir això? Que una cosa cancel·larà l’altra i tendré un any ni bo ni dolent? Que tendré un any encara més dolent del normal, per no haver respectat les regles del roscón? Que hi haurà algú de la meva família que se veurà privat de la bona sort que li hauria correspost?

Ja us anirem informant.

Feliç 2010!

*Sí, sí, és tradició importada de fora, com el Halloween… esplaiau-vos als comentaris.

Tan els comentaris com els pings no estan permesos.

3 comentaris per “El 12è dia de Nadal”

 1. avatar

  Bé, a Catalunya es rei vol dir que te coronen rei per un dia. I si te toca sa fava (aquí és una fava i no una mongeta) només vol dir que ets tu qui ha de pagar es tortell. De bona o mala sort, res de res.

  Cati el
 2. avatar

  Només te diré que sort que no te va caure, perquè sinó de cap al riu!

  Tolita el
 3. avatar

  Hola!

  Exacte, corroboro el que diu la Cati: a Catalunya si et toca la fava has de pagar el tortell, però res de mala sort, o sigui que! hehe… Aquest any a mi em va tocar ser la reina! Aviam si s’acompleix! I tu no pateixis, que tens el teu Schutzengel, que és el Jaume, que anul·larà qualsevol possible mala sort que vulgui dir la mongeta :-)!

  Per cert, no sabia que aquesta tradició fos importada dels EUA. Primera notícia! Jo em pensava que era ben nostrada!

  Raquel el